TEDxHaarlem Keti Koti

Lessen uit het verleden, visies voor de toekomst 

Keti Koti betekent 'Verbroken Ketenen'. Het symboliseert de breuk met het verleden en de start van een nieuw begin. TED is een platform voor ideas worth spreading en in die geest worden op 30 juni sprekers uitgenodigd om innovatieve ideeën te delen die niet alleen de betekenis van vrijheid en verbinding onderstrepen, maar ook de manier waarop wij deze kunnen bevorderen door middel van technologie, kunst en gemeenschapszin. 

Hoe kunnen digitale platforms kunnen worden gebruikt om onderdrukte stemmen te versterken, hoe kunst ons kan helpen om onze gedeelde menselijkheid te herkennen en hoe gezamenlijke projecten bruggen kunnen bouwen tussen verschillende gemeenschappen? 

Bestel tickets voor TEDxHaarlem Keti Koti

Ethisch AI-expert | Ajuna Soerjadi

Filosoof en voormalig Jonge Denker des Vaderlands Ajuna Soerjadi (23) zet zich in voor ethisch verantwoordelijke toepassingen van nieuwe technologieën. Ze is met name geïnteresseerd in de manier waarop AI impact heeft op mensenrechten en sociale ongelijkheid, en in het bevorderen van diversiteit en inclusie. De problemen van AI vragen om een fundamentele denkshift. “Wil onze samenleving kunnen bloeien, dan hebben we een diversiteit aan mensen, perspectieven en achtergronden nodig”. 

Storyteller | Winston Scholsberg

Als jonge muzikant ontdekte Winston de kracht van storytelling. Hij besloot voorstellingen te gaan maken om zijn publiek op een dieper niveau te raken. Winston is uitgegroeid tot een meesterlijk storyteller, podcastmaker, schrijver en inspirator waarin hij laat zien wat verhalen kunnen bijdragen aan begrip en gevoel, en hoe het kan oproepen tot actie. “Storytelling transformeert niet alleen de manier waarop we communiceren, maar ook hoe het onze wereldvisie kan verbreden en ons dieper kan verbinden met onze eigen roots en die van anderen.”

Vrijheid in Freestyle

In het derde deel van deze bijzondere TEDx-editie zetten meerdere sprekers vrijheid en verbinding in het licht. Zij brengen perspectieven bij elkaar door de interactie met het publiek aan te gaan, waarbij muziek en spoken word een verbindende rol spelen.