The Gipsy Kings by Diego Baliardo

A Nuestra Manera Tour 2024
PHIL X PATRONAAT
wo 19 jun ’24 20:00
Grote Zaal
wo 19 jun ’24
20:00
Tickets via Ticketmaster
  • De kaartverkoop gaat via Ticketmaster. Bij het bestellen van de tickets ga je akkoord met onze algemene bezoekersvoorwaarden. Tickets zijn exclusief consumptie en garderobe. Voor dit concert kan je je tickets niet annuleren.

Mainstreamsucces kwam voor Gipsy Kings® met tijdloze nummers zoals "Bamboleo" die wereldwijd in de hitlijsten stonden, grenzen verlegden en hun als eerste zigeunergroep ooit een gouden plaat opleverden in de Verenigde Staten.

In hun meer dan 40-jarige carrière hebben ze nog veel meer hits gehad aan de top van de hitlijsten over de hele wereld met zigeunerklassiekers als "Djobi Djoba" of "Baila me".  Vergeet ook niet hun zeer speciale zigeunercovers van hits als "Volare", "Hotel California" en de Sinatra-evergreen "A Mi Manera" (My Way) - inspiratie voor hun 2024 tour-label "A Nuestra Manera"! De verkoop van in totaal meer dan 20 miljoen albums en het winnen van een Grammy Award voor Best World Music Album met "Savor Flamenco" zijn het bewijs voor hun wereldwijde succes op de lange termijn. Alle familieleden van de Baliardofamilie hebben uitgebreid over de hele wereld getoerd, zowel met Gipsy Kings® als deels met Manitas de Plata en ze blijven wereldwijd toeren met hun Europese band. Met hun onvergelijkbare 6-gitaararrangementen en hun krachtige ritmesectie brengen ze het pure artistieke erfgoed van hun familiemuziek die de Gipsy Kings®-legende heeft opgebouwd.

De Baliardofamilie heeft zonder twijfel enkele van de beste gitaarmeesters voortgebracht, geërfd van hun soort "godfather" Manitas de Plata (oftewel Ricardo Baliardo, een wereldberoemde Franse flamencogitarist). Diego Baliardo, de oprichter, is nog steeds de baas over het handelsmerk en de band die bestaat uit oude en nieuwe leden van de Gipsy Kings®. Zoals in de geschiedenis en traditie van deze familie, groeien alle familieleden nog steeds op met gitaar spelen sinds ze een gitaar kunnen vasthouden! Diego was ook de drijvende kracht achter hun gezamenlijke beslissing om de zigeunercultuur over de hele wereld te promoten. Dit begon in 1978 toen niemand minder dan de beroemdste inwoonster van Saint-Tropez, Brigitte Bardot (een bekende Franse actrice), hen uitnodigde om een privéfeest te entertainen - of beter gezegd in vuur en vlam te zetten - gevolgd door talloze uitnodigingen in de fantastische Cote d'Azur. Al snel werden ze de favoriet van de miljardairs en internationale sterren.

Gepresenteerd door PHIL & Patronaat

Website: Gipsy Kings