Tapasconcert Amstel Quartet & Anass Habib & Philippe Elan

Franse chansons & Oosterse liederen
zo 2 mrt ’25 15:00 - 16:30
Kleine Zaal
zo 2 mrt ’25
15:00 - 16:30
Tickets
  • Toegangsprijs inclusief drankje. Servicekosten € 1,10 per ticket en € 2 extra bij tickets toesturen. Bij het bestellen van tickets ga je akkoord met onze algemene bezoekersvoorwaarden.

Van de rivier de Seine tot de beroemde Hamrastraat, Amstel Quartet brengt muziek uit Parijs en Beyrouth samen.

Uitvoerenden

Anass Habib & Phillipe Elan, zang  
Vitaly Vatulya, sopraansaxofoon
Olivier Sliepen, altsaxofoon
Bas Apswoude, tenorsaxofoon
Harry Cherrin, baritonsaxofoon

Programma

Met o.a. Mon manège à moi, Rouddani, Charles Aznavour medley, Hagabti nurak in anni,
Hymne a l’amour, Yadoum, Il est 5 heures Paris s’éveille, Avec le temps, Namma Damaii,
Black Orpheus, Salma Ya salama, Laha Badru Tim, Al Amaki, Al Nil, Ne me quitte pas, Edith Piaf Medley, Barcarolle (Offenbach), Bluesette (Thielemans)

Want ondanks dat de steden kilometers uit elkaar liggen, lijken ze toch op elkaar. Beide zijn muzikale hotspots, die de liedkunst uit de regio centraal zetten. Samen met Philippe Elan en Anass Habib laat het saxofoonkwartet horen dat thema’s als liefde, verlangen en verlies universeel en grenzeloos zijn.

In de fameuze Franse chansons en muziek vol verhalen en emotie uit het Midden-Oosten hoef je de taal niet te begrijpen om passie te voelen. Een avond vol bekende liederen uit de Levant van onder andere Oum Kalthoum en Fairuz maar ook werk van de grote chansonniers uit de Franse muziekgeschiedenis: Jacques Brel, Charles Aznavour en Edith Piaf!

Over Amstel Quartet

Amstel Quartet heeft in zijn 25-jarige bestaan de saxofoon over de volle breedte ingezet. Het saxofoonkwartet staat bekend om zijn gewaagde keuzes en bijzondere repertoire, dat reikt van Philip Glass en Simeon ten Holt, tot minder bekende eigentijdse toondichters als Georgs Pelēcis en Hugues Dufourt.

Amstel Quartet bracht meer dan 10 albums uit op hun eigen label Amstel Records: nieuwe en innovatieve composities die speciaal voor hen geschreven zijn, maar ook minimal maestro’s, Franse chansons en Indiase tabla. Niet voor niets noemde de Nederlandse pers Amstel Quartet ‘Het meest kleurrijke saxofoonkwartet ter wereld.’

Boven alles is het kwartet gepassioneerd en avontuurlijk. Een houding die het viertal wereldwijd een grote schare bewonderaars en tours door Europa, Rusland, het Midden Oosten, China, Japan, Canada en de Verenigde Staten opleverde.

Over Anass Habib & Philippe Elan

Anass Habib werd geboren in Fez en specialiseerde zich in Libanon en Syrië in klassieke en oude traditionele Arabische, Aramese en Byzantijnse muziek. Fransman Philippe Elan is een graag geziene vertolker van de Franse chanson. Amstel Quartet werkte al tweemaal samen met Philippe voor de albums Sax Avec Elan (2015) en Manège A Trois (2019) met Therese Steinmetz  “Balsem voor de ziel”, schreef de Volkskrant eerder lovend over de samenwerking.

Serie Tapasconcerten

Dit concert is onderdeel van de klassieke serie Tapasconcerten. 

Bestel de serie Tapasconcerten

Website: Amstel Quartet