Pynarello

do 5 okt ’23 20:00 - 21:15
Kleine Zaal
do 5 okt ’23
20:00 - 21:15
Tickets
  • Toegangsprijs inclusief drankje. Servicekosten € 2 per bestelling en € 2 extra bij tickets toesturen. Bij het bestellen van tickets ga je akkoord met onze algemene bezoekersvoorwaarden.

Een bepaalde melodie doet ons vaak herinneren aan een bijzonder moment waarop we diezelfde muziek hoorden. Een mooie herinnering heeft dan voor altijd een muzikale souvenir! Hoe heeft Tsjaikovski, die misschien wel de mooiste melodieën kon schrijven van iedereen, zijn herinneringen vertaald in muziek?

Programma

  • P.I. Tsjaikovksi – Souvenir de Florence in arrangement van Hugo Bouma voor kamerorkestbezetting voor Pynarello
  • Trevor Grahl – Lightweight, dubbelcelloconcert
    Solisten: Sebastiaan van Halsema & Lidy Blijdorp

Tsjaikovski’s ‘Souvenir de Florence’ voelt aan als een woelige zomerse reis. Pynarello liet hiervan al een voorproefje horen voor een bomvolle kade bij de heropening van de Utrechtse singel en tijdens de stomende NYE party in TivoliVredenburg, maar tijdens deze Souvenir tour zijn álle vier de delen voor kamerorkest te horen. Hugo Bouma zette zijn tanden in het strijksextet en schreef het werk speciaal voor Pynarello om voor strijkers en blazers.  

Naast Tsjaikovski’s herinneringen wordt het indrukwekkende dubbelcelloconcert Lightweight van componist Trevor Grahl gespeeld met solisten Sebastiaan van Halsema en Lidy Blijdorp. Trevor schreef zijn dubbelcelloconcert in opdracht van de Cello Biennale 2022. 

Over Pynarello
Pynarello vindt dat klassieke muziek avontuurlijker, spontaner en directer kan. Daarom wordt de muziek waar de musici van Pynarello zoveel van houden, stokoud en splinternieuw, keer op keer opnieuw uitgevonden. Het collectief speelt vaak zonder bladmuziek, zonder dirigent, in concertzalen en ver daarbuiten. 

Website: Pynarello