Meesters aan het Klavier: Ronald Brautigam

Haydn, Mozart, Beethoven en Schubert
vr 20 okt ’23 20:00 - 21:50
Kleine Zaal
vr 20 okt ’23
20:00 - 21:50
Pauze 20:45
Tickets
  • Toegangsprijs inclusief drankje. Servicekosten € 2 per bestelling en € 2 extra bij tickets toesturen. Bij het bestellen van tickets ga je akkoord met onze algemene bezoekersvoorwaarden.

Als er één vaste trouwe gast is aan het klavier in Haarlem is het wel Ronald Brautigam, die vanuit zijn woonplaats Amsterdam altijd boeiende en mooi samengestelde programma’s meebrengt. 

Programma

  • Haydn - Sonate nr. 62 in Es Hob.XVI/52
  • Mozart - Rondo KV511
  • Beethoven - Sonate opus 81a ‘Les Adieux’
  • Schubert - Sonate in A D.959

Inleiding Van Beinum Zaal 19.15 uur

Brautigam stapt met grote passen door de muziek van de grote vier Weners. Haydn en Mozart effenen hoorbaar de weg naar de Romantiek. Beethoven schildert aanschouwelijk het afscheid van de keizerlijke familie van Wenen vanwege de bezetting door Napoleon, maar ook hun terugkeer. En Schubert wandelt zingend door de Oostenrijkse heuvels maar kijkt ook in gapende afgronden. 

Website: Ronald Brautigam

Inleiding door Philip Ruitenberg

19.15 uur | Gratis, wel reserveren

Aan de hand van (historische) beelden en muziekfragmenten belicht musicoloog Philip Ruitenberg de concertprogramma’s. Hij bespreekt achtergronden en details, waarmee de muziek tot leven komt. Zijn credo: “Je beleeft meer als je weet wat je hoort”. De inleiding is gratis en kan gereserveerd worden tijdens het bestellen van tickets voor het concert.