Nederlands Kamerorkest

Haydn, Britten, Prokofjev en Mozart
vr 1 mrt ’24 20:00 - 22:30
Grote Zaal
vr 1 mrt ’24
20:00 - 22:30
Pauze 20:45
Tickets
  • Toegangsprijs inclusief drankje. Servicekosten € 1,10 per ticket en € 2 extra bij tickets toesturen. Bij het bestellen van tickets ga je akkoord met onze algemene bezoekersvoorwaarden.

Dirigent en pianist Maxim Emelyanychev is te gast bij het Nederlands Kamerorkest met een pianoconcert van Mozart, de ‘Londense’ symfonie van Haydn en Mendelssohns 'Hebriden'-ouverture. Daarnaast klinken liederen van Britten, gezongen door de fenomenale sopraan Jeanine De Bique.

Uitvoerenden

  • Maxim Emelyanychev, dirigent en piano
  • Jeanine De Bique, sopraan

Programma

  • Mendelssohn Bartholdy – Ouverture ´Die Hebriden´
  • Mozart – Pianoconcert nr. 20
  • Britten – Les illuminations
  • Haydn – Symfonie nr. 104 ‘London’

Maxim Emelyanychev, specialist achttiende-eeuwse muziek en al jaren de gevierde leider van het authentiek spelende ensemble Il Pomo d’Oro, leidt het Nederlands Kamerorkest in een programma met muziek rondom Mozart en Haydn. Hij dirigeert de laatste symfonie die Haydn in zijn leven componeerde. Ook soleert hij in Mozarts Pianoconcert nr. 20, een van weinige met een toonsoort in mineur en daarom wellicht de meest gepassioneerde van de 27 die hij schreef.

Jeanine De Bique zingt Britten
De ‘loepzuivere, warme stem’ (de Volkskrant) van de Zuid-Amerikaanse zangeres Jeanine De Bique is precies wat de fijnzinnige liederencyclus Les illuminations van Britten nodig heeft. Een mooie combinatie van Engelse ingetogenheid met de warmbloedige Franse teksten van Rimbaud. Symfonie nr. 1 van Prokofjev komt eveneens uit de twintigste eeuw, al kijkt de componist wel terug naar de achttiende eeuw. Want volgens Prokofjev is deze ‘Klassieke’ geschreven ‘zoals Haydn en Mozart een symfonie zouden componeren als ze in de twintigste eeuw hadden geleefd.’

Gratis voorprogramma (niet reserveren)

Om 19.25 uur, voorafgaand aan het concert, is er altijd een voorprogramma in het PHIL Café. De vorm van dit voorprogramma varieert: u krijgt een inleiding op de werken, of er is een interview met de dirigent of solist of u kunt luisteren naar een intiem concert van de musici uit het Nederlands Kamerorkest of het Nederlands Philharmonisch Orkest. Gratis toegankelijk voor bezoekers van het concert. Laat u verrassen!

Website: Nederlands Kamerorkest