Voorwegkoor Heemstede

30 jaar en nog springlevend!
za 25 nov ’23 20:00 - 22:30
Kleine Zaal
za 25 nov ’23
20:00 - 22:30
Pauze 21:15
Geweest

In de zwoele zomer van 1993 besloten een paar ouders van de Voorwegschool in Heemstede een eigen koor te beginnen. Dertig jaar later vieren diezelfde ouders samen met tientallen nieuwe koorleden alweer het zesde lustrum van het Voorwegkoor.

Tijdens het jubileumconcert 30 Jaar Voorwegkoor en nog springlevend! zingt het koor onder leiding van dirigent Bas van Splunter een sprankelend liedjesprogramma variërend van soulklassiekers en sixties rock’n roll tot en met metalballads, Nederpop- en musicalhits. 

Bombitas
Tijdens het jubileumconcert wordt het Voorwegkoor begeleid door het combo van pianist Jasper Swank als ook de Bombitas, de twee zangeressen die tien jaar het achtergrondkoortje van Herman Brood vormden maar ook het podium deelden met onder anderen André Hazes, Het Goede Doel en de Golden Earring. Speciaal voor dit jubileumconcert nemen de Bombitas twee leden van Gruppo Sportivo mee, de band met wie zij alweer jarenlang langs de Nederlandse poppodia toeren.

Website: Voorwegkoor Heemstede

Dit is een regionaal koor. Naast onze eigen programmering verwelkomt PHIL ook graag regionale amateurkoren en orkesten met professionele begeleiding van solisten en dirigenten.