New European X Nick Verstand (Première Rituals)

Een 'driedimensionaal programma' met het Double Sextet van minimalist Steve Reich
48 uur Amerikaanse componisten
vr 8 mrt ’24 21:00 - 22:30
Kleine Zaal
vr 8 mrt ’24
21:00 - 22:30
Tickets
  • Toegangsprijs inclusief drankje. Servicekosten € 1,10 per ticket en € 2 extra bij tickets toesturen. Bij het bestellen van tickets ga je akkoord met onze algemene bezoekersvoorwaarden.

Rituals  (Première)

Muziek van Steve Reich en Salvador Breed

NEuE is een internationaal collectief van musici met een gezamenlijke passie voor het delen van de verhalen van nieuwe muziek. Het ensemble speelt het Double Sextet van de minimalist Steve Reich enbrengt in samenwerking met lichtkunstenaar Nick Verstand en componist/sounddesigner Salvador Breed een meeslepend 'driedimensionaal programma' tot leven. In dit concert worden de rituele aspecten van minimal music belicht. Internationaal gelauwerd lichtkunstenaar Nick Verstand (bekend van zijn werk voor SXSW, MTV Video Music Awards, Björk en Carré) versterkt met zijn prachtige lichtchoreografie de tranceachtige ervaring van de muziek. 

Website: New European Ensemble

48 uur Amerikaanse componisten

Dit concert is onderdeel van het 48 uur-festival.  De ‘48 uur’ staat dit jaar in het teken van Amerikaanse componisten. Een avontuurlijk weekend waarin klassiek, jazz en minimal music elkaar ontmoeten.

Bekijk hier de andere concerten