Candy Dulfer | A Night in Candy’s World, Funk, Horns & Vocals

ft. Shelby J., Philip Lassiter & Par Hasard
za 18 nov ’23
za 18 nov ’23

Na een maandenlange tournee in de VS is de wereldberoemde Candy Dulfer in november weer terug in eigen land. Meteen bijt zij het spits af met een reeks spectaculaire concerten met als special guests twee fantastische Amerikaanse artiesten: SHELBY J. en trompettist PHILIP LASSITER. Bovendien een special appearance door PAR HASARD, een van de meest veelbelovende jonge Nederlandse bands van dit moment.

Onlangs werd ze nog gelauwerd met een speciale Edison voor haar gehele oeuvre. Toch gaat de meest beroemde saxofoniste van de wereld en tegenwoordig ook nog radio-dj bij Sublime het niet rustiger aan doen, integendeel: naast haar wekelijkse radioshow, vier jazzcruises, een Japanse, Europese en Amerikaanse tournee staat daarnaast nog een vervolg op haar zeer succesvolle Princetribute eerder dit jaar op stapel.

In A Night in Candy's World staan de funk, soul en r&b centraal.

Bekend van ’s werelds meest bekende saxofoonhit LILY WAS HERE heeft Candy meermalen haar liefde voor de funkmuziek waar ze mee opgroeide aan de wereld verklaard.

Haar opnames en liveconcerten met Angie Stone, Maceo Parker, Fred Wesley, Aretha Franklin, Beyoncé, Larry Graham, Cory Wong en The Fearless Flyers, Tower of Power en Marcus Miller zijn bekend, maar in deze show gaat de “queen of sax” haar liefde voor funk, r&b, jazzfunk en soul nóg meer uitdiepen. Hiervoor heeft ze twee van haar meest gerespecteerde collega’s uit de VS ingevlogen:

 

SHELBY J.

Shelby Johnson, beter bekend als Shelby J., is een geweldige Amerikaanse singer/songwriter die nauw heeft samengewerkt met haar mentor en wereldster Prince. Andere toppers met wie zij collaboreerde zijn bekendheden als D'Angelo, Roy Hargrove, Mary J. Blige, Carlos Santana en Anthony Hamilton.

Als powerhouse vocalist blinkt zij uit met haar fantastische stage presence, waarbij zij het allerbeste brengt van de funk, gospel, soul en Princerepertoire.  Laat je verrassen door de fenomenale Shelby J.!

 

PHILIP LASSITER

Deze trompettist, toetsenist, zanger en arrangeur die – net als Candy – vele jaren met Prince speelde, onder andere als arrangeur van zijn legendarische New Power Generation blazerssectie, gaat het dak eraf blazen!

Lassiter won maar liefst elf Grammy Awards voor zijn werk met andere grote namen als Ariana Grande, Timbaland, The Isley Brothers, Roberta Flack, Kelly Rowland, Mono Neon en vele anderen. Inmiddels is hij met zijn energieke liveshows een graag geziene gast op wereldberoemde festivals over de hele wereld. Met zijn band zette hij deze zomer de grootste zaal van het North Sea Jazz Festival op z’n kop.

Philip en Candy hebben al eerder samengewerkt. De saxofoniste was te gast op zijn Live in Amsterdam-album en samen schreven ze het funkanthem PERSPECTIVE voor haar laatste album WE NEVER STOP.

 

PAR HASARD

Een jonge, zeer talentvolle band met een zeer charismatische zanger die samen al een sterke following hebben in de Randstad en op het punt staan door te breken in de rest van Nederland. Zanger TOS zet samen met de band elke zaal op zijn kop met een unieke blend van soul, hiphop en funk, en Candy zou Candy niet zijn als ze niet een plek zou inruimen voor jong talent in deze speciale show.

Als piepjonge saxofoniste werd ze gedragen door artiesten als Rosa King, Herman Brood, Dave Stewart, Prince en niet te vergeten haar eigen vader Hans Dulfer. Natuurlijk is Candy nooit vergeten hoe belangrijk het is om als beginnende artiest steun te krijgen.

Trijntje Oosterhuis, Berget Lewis, Leona Phillippo; allemaal verdienden ze hun sporen bij Candy alvorens zelf beroemd te worden.

PAR HASARD is een van de bands die Candy van harte aanbeveelt en een rol geeft in deze spetterende FUNKNIGHT!

 

Afterparty DeDeXgrande (PHIL Café) 

In het PHIL Café is na afloop van dit concert een afterparty met dj, producer en muzikant DeDeXgrande, ook bekend als Efe Erdem. Zijn nieuwe project, DeDeXgrande, is een prachtige reis waarin elektronische elementen samenkomen met echte instrumenten. Kom lekker nagenieten van dit concert met deze heerlijke dj! 

Soundcloud: DeDeXgrande