Koninklijk bezoek congres Onze Taal

17 juni 2023 

Manmanman, wat hebben deze 1.000 deelnemers veel geleerd tijdens het tweejaarlijkse Onze Taal-congres in de PHIL. Het programma stond in het teken van de taal die we horen én de taal die onuitgesproken blijft. Denk aan workshops zoals 'Inclusieve taal: mag je écht niets meer zeggen?' of 'De juiste woorden: tips om vervelend nieuws goed te brengen.' en 'Kattentaal: hoe mensen en katten communiceren.' Maar ook een pittig dictee van de Taaladviesdienst. Onze technici in de zalen hebben hun kennis flink kunnen bijspijkeren. 

PHIL als locatie voor taalcongres, met koninklijk bezoek en live uitzending van NPO1 radioprogramma De Taalstaat met Frits Spits

Koninklijk bezoek en De Taalstaat live 

Foto's: Bart Versteeg 

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien 

Sinds 2001 zet de prinses zich in voor de bevordering van geletterdheid. Als beschermvrouwe van het Genootschap Onze Taal heeft Prinses Laurentien het congres geopend. Zij ging tijdens het plenaire programma met dagvoorzitter Wim Daniels in gesprek, bezocht de informatiemarkt en de tentoonstelling van het Taalmuseum en leverde een bijdrage aan het radioprogramma 'De Taalstaat'. 

Nieuwsbericht Koninklijk Huis

Live radio vanuit de Artiesten Foyer 

Het NPO 1 radioprogramma De Taalstaat werd speciaal voor deze gelegenheid live uitgezonden vanuit de PHIL. De Artiesten Foyer op de eerste etage is hiervoor zeer geschikt: het grenst aan de Grote Foyer, het is er rustig, maar door de grote glazen wand is de uitzending tóch onderdeel van het evenement - zowel voor de presentator in het achterhuis als voor de gasten in het voorhuis. 

Over haar Taalschat bij De Taalstaat