Een nieuwe identiteit, een nieuwe naam

20 maart 2023 

Philharmonie Haarlem heeft een nieuwe naam: PHIL. Onze historische locatie vaart een nieuwe koers en heeft een nieuwe identiteit. Onze locatie positioneert zich namelijk de komende jaren meer en meer als eigentijds muziekhuis. En de nieuwe naam past goed bij de frisse energie die er al sinds de verbouwing in 2005 is, maar nog niet terug te vinden was in de naam. 

Lees hier wat Event Inspiration over ons zegt

Transformatie Philharmonie Haarlem naar PHIL klinkt als muziek in de oren: een nieuwe koers, nieuwe identiteit. 

Event Inspiration 

Haarlemse Paradiso in XL-versie 

Nee, dat zijn zeker niet onze woorden. Event Inspiration gebruikt deze woorden omdat dit het gevoel was dat is blijven hangen nadat ze laatst naar een concert van Ben l'Oncle Soul in onze Grote Zaal zijn geweest. Onze klassieke concertzaal met majesteus orgel in een popsetting: we snappen wel dat het ze aan de poptempel in Amsterdam doet denken. 

Meer over PHIL 

Hiddem gem in de binnenstad 

Er wordt in dit artikel goed verwoord wat we voor ogen hebben: niet alleen een naamsverandering die beter past bij onze muzikale programmering en type events, maar ook de inrichting en horeca worden eigentijdser en het gebouw geheel opener. Deze zomer beginnen we met het verbouwen van de Blauwe Zaal en het opnieuw inrichten van de Grote Foyer en Blauwe Zaal. 

Lees hier wat Event Inspiration over ons zegt 

Terug naar Nieuws en Inspiratie