Meesters aan het Klavier: Hannes Minnaar

Schubert, Bartók en Chopin
vr 19 jan ’24 20:00 - 22:00
Kleine Zaal
vr 19 jan ’24
20:00 - 22:00
Tickets
  • Toegangsprijs inclusief drankje. Servicekosten € 2 per bestelling en € 2 extra bij tickets toesturen. Bij het bestellen van tickets ga je akkoord met onze algemene bezoekersvoorwaarden.

Met Hannes Minnaar keert een vertrouwde en bejubelde pianist terug in Haarlem.

Programma

  • Schubert - Fantasie opus 15 ‘Wanderer’
  • Bartók - Out of doors
  • Chopin - 24 Preludes opus 28

Inleiding Van Beinum Zaal 19.15 uur

Na zijn betoverende Goldbergvariaties van Bach in een eerder seizoen buigt Hannes Minnaar zich nu over zijn eveneens geliefde negentiende eeuw, het tijdperk van Schubert en Chopin, maar kijkt hij ook naar de twintigste eeuw, naar persoonlijke bladzijden van de Hongaar Béla Bartók. Maar eerst is er Schuberts grote virtuozenstuk, de Wanderer-Fantasie, een van de lastigste stukken van zijn tijd. En met de Preludes van Chopin is er vanuit de romantiek toch nog een knipoog naar de wereld van Bachs Wohltemperiertes Klavier.

Website: Hannes Minnaar

Inleiding door Philip Ruitenberg

19.15 uur | Gratis, wel reserveren

Aan de hand van (historische) beelden en muziekfragmenten belicht musicoloog Philip Ruitenberg de concertprogramma’s. Hij bespreekt achtergronden en details, waarmee de muziek tot leven komt. Zijn credo: “Je beleeft meer als je weet wat je hoort”. De inleiding is gratis en kan gereserveerd worden tijdens het bestellen van tickets voor het concert.