A Tribute to James Brown

Jared Grant & Amsterdam Funk Orchestra
Live2000
za 30 dec ’23 19:30 - 21:00
Kleine Zaal
za 30 dec ’23
19:30 - 21:00
Tickets
  • Servicekosten € 2 per bestelling en € 2 extra bij tickets toesturen. Bij het bestellen van tickets ga je akkoord met onze algemene bezoekersvoorwaarden.

Als iemand funk bij een groot publiek heeft laten doorbreken, dan is dat natuurlijk The Godfather of Soul. Meer dan ooit leeft James Brown in het collectieve geheugen. Natuurlijk vanwege klassiekers die iedereen kent als Sex Machine en Cold Sweat, maar ook vanwege de duizenden hip hop tracks die zijn gebaseerd samples van zijn Funky Drummer.

De Grootste Funk Band van Nederland, Amsterdam Funk Orchestra, brengt een vlammend en vet eerbetoon aan James Brown. En om dat goed te doen is er eigenlijk maar één iemand in Nederland die daarvoor in de huid van James Brown kan kruipen: Jared Grant. Samen met deze 19-koppige band krijgen de James Brown klassiekers de dikst mogelijke uitvoering. Get up!

Amsterdam Funk Orchestra
De grootste funkband van Nederland werd opgericht in 2014 door Efraïm Trujillo (musical director) en Matthijs Klinkert (lead alt) en is inmiddels de snelst rijzende ster in de clubs, zowel in het jazz- als het popcircuit. De band speelt vol overgave klassieke funk en afrofunk, speciaal geschreven en gearrangeerde voor deze band door Efraïm Trujillo. Afgelopen twee jaar was de band vaak te zien op grote festivals, zoals Haarlem Jazz & More, Landjuweel en De Parade.

Jared Grant
Jared Grant wint eind 2012 naast de 3e (jury) prijs ook de publieksprijs van de Music Matters Awards. In 2015 behaalt hij de finale van The Voice of Holland. Na vele solo-optredens en als gast bij verschillende bands en artiesten, heeft Jared in september 2017 zijn eigen album gelanceerd; “Back to my Roots”. Een mix van zijn inspirators, met een vette eigen Soul saus er overheen. Er is een nieuwe Groove Supplier remix uit van YOU en voor de zomer volgde een nieuwe single, waarna Jared Grant in oktober 2019 een nieuw album (track voor track) lanceert!

Live2000 Festival

Dit concert is onderdeel van het Live2000 Festival. Bestel voor € 99 een festival passe-partout, daarmee krijg je toegang tot alle 8 concerten in de PHIL.

Bestel festival passe-partout

Bekijk hele programma